8 שלבים במעבר לבית אבות

אם במקום בו אתם נמצאים מאתגר לכם לקבל החלטה מושכלת או לעשות את התהליך לבד, צוות המומחים של גולד פקטור כאן.
המדריך אינו מתייחס לזמנים של כל שלב ושלב, שכן שלב יכול להיות במשך שעתיים או להיות במשך שנתיים

8 שלבים במעבר לבית אבות

8 שלבים במעבר לבית אבות

פייסבוק
וואטצאפ
מייל

1 - הערכה של חלופות הטיפול

הדיאלוג הפנימי הוא בין אני המסור, האוהב, הדואג, המחזיר תודה אותה הבת והבן שהבטיח להורה שאני לא אעביר אותו מהבית בזקנתו לבין אני האב, הסבא העובד ונמצא באין מוצא מטפלים עוזבים , מתחלפים , שוב משמרות בין האחים , האחד יכול השני יש לו נסיעה מתוכננת ואני אוחז בניהול הטיפול היום יומי לא יכול כבר , עצרתי כבר את החיים האישיים, אבל כבר לא מדובר רק על זה , האבא האם הוא באמת מקבל טיפול שמגיע לו בין מטפל למטפל ? ומה עם זה שהוא כל היום לא עושה כלום בבית , לא יוצא החוצה לא עושה משהו שיכול לדרבן אותו ולתת לו קצת משמעות ועניין רק אם היינו מוצאים מישהו שיהיה איתו , שיפעיל אותו ולא ינטוש אותו ברגעי קושי ואנחנו כאן , אנחנו נעזור , נתמוך ניתן לו את כל הגיבוי אבל כמה עוד זמן זה ייקח , ומי אמר שהפעם זה הסתדר ? אולי די , אולי כבר פשוט אין ברירה ובית אבות דווקא יעשה לו טוב , יהיה לו שם תעסוקה, יהיו רופאים שיבדקו אותו , תהיה שגרה אבל איך? הרי הבטחתנו לו שלעולם לא נעביר אותו מהבית , שהוא יזדקן בביתו ולא נשלח אותו לבית אבות . איך אוכל לחיות עם החלטה הזאת ? ואם הוא יוותר , לא יסלח ופשוט ירים ידיים מצער ? אף אחד באמת הרי לא יודע עד כמה מבינים בדמנציה גם אם הם כבר לא מבינים הכל או מדברים לעניין תמיד הרי הוא יבין שהוא לא בבית , איך אסתכל לו בעיניים ? ואם יקרה לו משהו שם ? לא אסלח לעצמי על זה , מה זה אומר עלי... שחרצתי את גורלו של אבא נכון , יש המספרים שהוריהם בסדר מאז שעברו , וגם ראיתי שיש מקומות נעימים ונראה שמטפלים בהם טוב ופגשתי אנשים נחמדים שרוצים לעזור אבל זה אבא שלי , והוא כל כך קשור לבית שלו איך הוא יוכל לעבור את השינוי ? הוא רגיל לפינה שלו ולשקט שלו ועד שהוא מתרגל למטפל חדש לוקח הרבה זמן איך יוכל להתרגל למקום שהכל חדש בו דיאלוג הזה , הוא קריעת ים סוף עבור הילדים שניצבים בפני המציאות של היום לבין אותו הילד שהבטיח להורה לשמור עליו בבית השחרור מעבדות הדיאלוג הפנימי הזה הוא בקבלה של שני החלקים שמנהלים את הדיאלוג , קבלה שגם הקול הנלחם בעד הטיפול בבית וגם הקול בעד הטיפול בדיור מחוץ לבית הם שני קולות של אותו אחד שאוהב, שמסור, שלא נוטש ולא מפקיר . אותו אחד שפשוט מחפש דרך בגילוי לב להפסיק להילחם עבדות שזורה בדעות קדומות, בתפיסות חברתיות ותדמיות שמולבשות על ידי החברה שחררו את עצמכם בכנות , במה הכי נכון ומדויק לכם ולכוחות שלכם מתוך קבלה שאין כאן מנצחים בהחלטה הן באם תבחרו בבית או מחוץ לבית הניצחון האמיתי הוא להכיר שאתם אהובים ותישארו אהובים על ידי ההורה שלכם ללא תלות בהחלטה או תוצאה, אלא מעצם היותכם הילדים שלהם שדואגים להם לזקנה מכובדת לכל אחד בדרכו שלו .

התמקדות בשלב זה

2 - הבנת החלופה של בית אבות

הדיאלוג הפנימי הוא בין אני המסור, האוהב, הדואג, המחזיר תודה אותה הבת והבן שהבטיח להורה שאני לא אעביר אותו מהבית בזקנתו לבין אני האב, הסבא העובד ונמצא באין מוצא מטפלים עוזבים , מתחלפים , שוב משמרות בין האחים , האחד יכול השני יש לו נסיעה מתוכננת ואני אוחז בניהול הטיפול היום יומי לא יכול כבר, עצרתי כבר את החיים האישיים, אבל כבר לא מדובר רק על זה , האבא האם הוא באמת מקבל טיפול שמגיע לו בין מטפל למטפל ? ומה עם זה שהוא כל היום לא עושה כלום בבית , לא יוצא החוצה לא עושה משהו שיכול לדרבן אותו ולתת לו קצת משמעות ועניין רק אם היינו מוצאים מישהו שיהיה איתו , שיפעיל אותו ולא ינטוש אותו ברגעי קושי ואנחנו כאן , אנחנו נעזור , נתמוך ניתן לו את כל הגיבוי אבל כמה עוד זמן זה ייקח , ומי אמר שהפעם זה הסתדר ? אולי די , אולי כבר פשוט אין ברירה ובית אבות דווקא יעשה לו טוב , יהיה לו שם תעסוקה, יהיו רופאים שיבדקו אותו , תהיה שגרה אבל איך? הרי הבטחתנו לו שלעולם לא נעביר אותו מהבית , שהוא יזדקן בביתו ולא נשלח אותו לבית אבות . איך אוכל לחיות עם החלטה הזאת ? ואם הוא יוותר , לא יסלח ופשוט ירים ידיים מצער ? אף אחד באמת הרי לא יודע עד כמה מבינים בדמנציה גם אם הם כבר לא מבינים הכל או מדברים לעניין תמיד הרי הוא יבין שהוא לא בבית , איך אסתכל לו בעיניים ? ואם יקרה לו משהו שם ? לא אסלח לעצמי על זה , מה זה אומר עלי... שחרצתי את גורלו של אבא נכון , יש המספרים שהוריהם בסדר מאז שעברו , וגם ראיתי שיש מקומות נעימים ונראה שמטפלים בהם טוב ופגשתי אנשים נחמדים שרוצים לעזור אבל זה אבא שלי , והוא כל כך קשור לבית שלו איך הוא יוכל לעבור את השינוי ? הוא רגיל לפינה שלו ולשקט שלו ועד שהוא מתרגל למטפל חדש לוקח הרבה זמן איך יוכל להתרגל למקום שהכל חדש בו דיאלוג הזה , הוא קריעת ים סוף עבור הילדים שניצבים בפני המציאות של היום לבין אותו הילד שהבטיח להורה לשמור עליו בבית השחרור מעבדות הדיאלוג הפנימי הזה הוא בקבלה של שני החלקים שמנהלים את הדיאלוג , קבלה שגם הקול הנלחם בעד הטיפול בבית וגם הקול בעד הטיפול בדיור מחוץ לבית הם שני קולות של אותו אחד שאוהב, שמסור, שלא נוטש ולא מפקיר . אותו אחד שפשוט מחפש דרך בגילוי לב להפסיק להילחם עבדות שזורה בדעות קדומות, בתפיסות חברתיות ותדמיות שמולבשות על ידי החברה שחררו את עצמכם בכנות , במה הכי נכון ומדויק לכם ולכוחות שלכם מתוך קבלה שאין כאן מנצחים בהחלטה הן באם תבחרו בבית או מחוץ לבית הניצחון האמיתי הוא להכיר שאתם אהובים ותישארו אהובים על ידי ההורה שלכם ללא תלות בהחלטה או תוצאה, אלא מעצם היותכם הילדים שלהם שדואגים להם לזקנה מכובדת לכל אחד בדרכו שלו .

משך זמן טיפול לקבלת זכאות לקוד נע בין חודש לשלושה חודשים בממוצע תלוי בלשכת הבריאות ומורכבות התיק לחישוב זכאות.
לאחר קבלת אישור לקוד, תוקף הזכאות הינו לשלושה חודשים למימוש באחד מבתי האבות.

3 - התאמת בית אבות

איזה מסמכים צריך להגיש?

ראשית כל יש להגיש טפסים רפואיים לצורך הערכת מצב תפקודי / בריאותי המתאים למעבר של מסגרת סיעודית / תשושי נפש

איך מגישים?

ניתן להגיש את הפניה עם הטפסים הנדרשים במספר דרכים בהתאם לנוחיות המגיש:

4 - יציאה לשטח

איך להשוות בין פתרונות הדיור בגיל המבוגר להתאמת סביבת מגורים וטיפול הנכונים ביותר? 🔳כבר עשיתם סיורים במספר בתים, אבל קשה לכם לקבל החלטה על מקום מסוים מתוך חצי שעה של התרשמות? 🔳אתם רוצים להרגיש ביטחון שבחרתם במקום המתאים ביותר לבן/בת משפחתם וגם לציפיותכם למעשה המקום שיהיה בית עבור? האחד רחוק, האחד קרוב יותר , האחד יותר חדש השני עם יותר שנות מוניטין, באחד יש דיירים עם מאפיינים יותר משותפים להורה, בשני יש מערך רפואי זמין יותר .🤷‍♂️🤷‍♀️ ✔️ מיפוי מידע רלוונטי ועריכת השוואה בלתי תלויה, יכולה לתת את האינדיקציה אמיתית לבחירה נכונה של פתרון הדיור . קבלו מדריך שיעזור לכם לערוך אופטימיזציה לבחירת בית הדיור המתאים ביותר! מוזמנים לתייג אנשים שנמצאים בתהליך החיפוש והמידע יכול לעזור להם

לאחר מסירת הפניה מתקבלת הודעה ב sms שהתיק התקבל ונמצא בתהליך בחינת מסמכים. במידה וכל המסמכים התקבלו בהצלחה ולא יהיה צורך בהגשת מסמכים נוספים תומכים לוועדה הרפואית לצורך הסיווג תתואם פגישת הכרות עם המועמד.ת על ידי אחות ובמידת הצורך גם עובדת סוציאלית במקום שהותו של המועמד.ת.

זמן משוער לתאום פגישה ממועד הגשת מסמכים ואישורם עד לתאום ביקור הינו\ כשבועיים. תיאום הביקור נעשה עם אחד מבני המשפחה בדרך כלל עם המטפל העיקרי.

לאחר ביקור אחות מלשכת הבריאות, המידע מועבר לוועדה רפואית אשר תגיש תוך 10 ימים תשובה למשפחה אודות קביעת סטאטוס תפקודי התואם להגדרה סיעודי או תשוש נפש. במקרים בהם הוועדה תחליט שבמחלקה סיעודית או תשושי נפש היא לא המסגרת המתאימה, עובדת סוציאלית תנחה את המשפחה לאפשרויות רלוונטיות אחרות כגון מחלקה במסגרת תשושי גוף. תשובת הועדה הגריאטרית תתקבל בהודעת SMS או במייל

5 - אופטימיזיה לקבלת החלטה

איך להשוות בין פתרונות הדיור בגיל המבוגר להתאמת סביבת מגורים וטיפול הנכונים ביותר? 🔳כבר עשיתם סיורים במספר בתים, אבל קשה לכם לקבל החלטה על מקום מסוים מתוך חצי שעה של התרשמות? 🔳אתם רוצים להרגיש ביטחון שבחרתם במקום המתאים ביותר לבן/בת משפחתם וגם לציפיותכם למעשה המקום שיהיה בית עבור? האחד רחוק, האחד קרוב יותר , האחד יותר חדש השני עם יותר שנות מוניטין, באחד יש דיירים עם מאפיינים יותר משותפים להורה, בשני יש מערך רפואי זמין יותר .🤷‍♂️🤷‍♀️ ✔️ מיפוי מידע רלוונטי ועריכת השוואה בלתי תלויה, יכולה לתת את האינדיקציה אמיתית לבחירה נכונה של פתרון הדיור . קבלו מדריך שיעזור לכם לערוך אופטימיזציה לבחירת בית הדיור המתאים ביותר! מוזמנים לתייג אנשים שנמצאים בתהליך החיפוש והמידע יכול לעזור להם

לאחר אישור וועדת הסיווג תערך הועדה הכלכלית. ועדה זו נועדה לערוך תחשיב כלכלי לצורך קביעת סכום השתתפות במימון האשפוז במסגרת סיעודית / תשושי נפש. הערכה להשתתפות במימון מסגרת מוסדית מתייחסת למועמד.ת לסידור מוסדי, בן / בת הזוג של מועמד.ת וילדי המועמד.ת מגיל 21 המתגוררים בארץ.

איזה מסמכים צריך להגיש?

בתוך כל אחד מהטפסים ברשימה מצויין אילו מסמכים נוספים נדרשים על פי האפשרות שבחרתם.

6 - מעבר לבית האבות

ברוכים הבאים יום המעבר לבית אבות אני לא מתארת לעצמי איך זה הולך לקרות? מה אומרים בכלל ? מתי נכון להגיד ואיך? מה נכון ,לנסוע ברכב שלנו או להזמין הסעה? מה חשוב לקחת אתנו? מי עדיף שיבוא מבני המשפחה? יהיה אפשר להישאר כמה זמן שאנחנו רוצים? אפשר לבוא גם בערב? אלו רק קצה החוט של השאלות המציפות משפחות לקראת יום הקבלה של בן משפחה בבית האבות. יום שמעלה את מירב החששות והקושי הרגשי סביב חוסר וודאות והפחד מהרגע בו נצטרך להגיד שלום, יום שמזכיר את היום הראשון בגן בו נאלצנו לשחרר וללכת והלב נשאר קפוץ. לרוב מתוך נטייה טבעית לתכנן כל פרט פרט, כל רגע ורגע כדי להתמודד עם חוסר ודאות אנו מתרכזים בדברים תפעוליים יותר, דברים שאנחנו מרגישים שיש לנו שליטה עליהם ונוטים לפספס את הרגע להיות נוכחים, נוכחים מתוך פניות אמיתית לצד בן המשפחה שלנו ביום המעבר. לצד התרוצצויות ומילוי טפסים, חתימות, שיחות עם הצוות הרפואי, סידור התשלום שכל אלו הכרחיים ביום הקבלה לבית האבות חשוב להיות שם לצד ההורה/ בן/בת הזוג, לחוות יחד את המפגש הראשון עם הבית החדש, עם החדר והשותפ/ה, להכיר את פני הצוות והדיירים, להשתתף יחד בפעילות או לשבת לארוחה, לעשות טיול קצר להכרות עם מתקני המקום לשרותם של הדיירים. לצד מצב הבריאותי, שינויים תפקודיים, אבחנות רפואיות יש את האדם עם סיפור החיים שלו, הרגליו האישיים, סגנון חייו, משפחתו, רצונותיו, חששותיו והעדפותיו גם אם כל אלו כבר לא מדובבים על ידו, או לא נראים לעין הם עדיין חלק בלתי נפרד ממנו ואלו חשובים לא פחות להכרות בעת המעבר לבית החדש לנחיתה רכה יותר. ברצוני לשתף את דרכה של אחת המשפחות בהכנתה ליום הראשון בבית האבות, ולהודות על השיתוף וההשראה למשפחת דיין ולבית לאזרחים ותיקים על יישום הקליטה לרכה יותר.

תשובה על קביעת גובה ההשתתפות תתקבל עד 13 ימי עבודה ממועד קבלת כל המסמכים הנדרשים. כל אחד מהמשתתפים בתשלום יגיע ללשכת הבריאות לחתום על טופס התחייבות לתשלום חודשי לפקודת משרד הבריאות. חתימה על טופס הוראת קבע מהווה אישור לקבלת קוד אשפוז למוסד הנבחר.

במידה והמשפחה חושבת שחלה טעות בחישוב הזכאות או אינה מסכימה עם התחשיב, קיימת זכות לפנות לוועדת ערער לחישוב בחינה מחדש.

תוקף הזכאות הינו לשלושה חודשים למימוש באחד מבתי האבות.

7 - התאקלמות

איך להקל על חבלי קליטה במעבר לבית אבות אני לא אחדש לכם שהכל משתנה סביבנו כל הזמן, שינויים הם בלתי נמנעים, אנו מתחילים עבודה חדשה והשינוי יכול להיות מפחיד כי אנחנו לא מרגישים שייכים, הכל זר ובימים הראשונים מחזקים בראש רק תמונה אחת מתי אני בבית, כי בית זה מוגן, זה שייכות אבל יום למחרת אנחנו קמים והולכים לעבודה החדשה ויום לאחר מכן גם… עד שזה הופך להיות רגיל ושייך ואז אנחנו מרגישים שהשינוי היה לטובה, צברנו ניסיון חדש והתמודדנו עם השינוי בהצלחה. שינויים מעצבים אותנו בשנים הראשונות להתפתחות, כילדים הנכנסים למסגרת בגן וצוברים ניסיון בלבטוח בסביבה חדשה, ביכולות לשחרר את המוכר והבטוח ולדעת גם שאם לא רואים את אמא היא עדיין שם ואנחנו מוגנים מעצם היותנו אהובים. שהורה/ קרוב משפחה שלנו עובר לבית אבות, מדובר באחד מהשינויים הגדולים ביותר שיקרו לו ולנו, המלכודת שטמונה בשינוי זו כביכול "הבחירה", התפיסה שלנו שאנחנו בחרנו לא להשאיר את ההורה בבית, התפיסה שלנו שהייתה לנו "בחירה" משחקת תפקיד מאוד משמעותי ביכולת להתמודד עם השינוי במעבר לבית האבות. אם אנחנו מאמינים שהמעבר לבית אבות הוא שינוי שלילי אז יהיה קשה לייצר מסוגלות ונהיה מאוד תגובתיים לאירועים מידיים מתוך הפחד והרצון לשלוט בשינוי . איך להתכונן לחבלי הקליטה בבית האבות ? תבחרו בשינוי - התפיסה הבסיסית שלנו לגבי שינוי של מעבר הורה או בן/בת הזוג לדיור מותאם היא שתנבא את הצלחתו. תנסו להתבונן על חבלי הקליטה בבית אבות כחלק מהתמונה הכללית של חייו של אותו קרוב שלכם. האדם הקרוב לכם ואתם מוותרים עכשיו על המוכר והידוע, על נוחות מסוימת על תחושת השייכות המוכרת, והאחריות היומית יומית של הטיפול מועברת לבית האבות ככה שיקבעו סדר יום, מענה זמין, צוות מקצועי שידאג לכל הצרכים של יקירכם, ולכן זה השלב שבו אתם צריכים לקבל החלטה: האם אתם מתחייבים להצלחת השינוי או נסוגים אחורה לידוע והמוכר. ראו את המטרה - לאדם שקרוב לליבכם צפוי שינוי משמעותי ויהיו חבלי קליטה, גלו סבלנות כלפיו וכלפי השינוי, כמו בכל שינוי במיוחד בכזה שינוי משמעותי מוותרים על הוודאות, על השייכות ועל הנוחות ולכן חשוב מאי פעם שתגבשו עבורכם תמונה עתידית של מה שאתם מאחלים שיקרה מהתהליך, תמונה שתעזור לכם בהתמודדות של כאן ועכשיו. את המטרה והתמונה העתידית תצטרכו לזכור היטב ברגעי משבר לדוגמא שהורה מבקש לחזור הביתה כל פעם שאתם מגיעים לביקור או מתקשר עשרות פעמים ביום ושואל מתי הוא חוזר הביתה או למה את/ה לא בא/ה לקחת אותי מפה. כי ברגעים אלו הלב מתרסק וכל שעומד לנגד ענינו זה לעצור הכל כי אני לא עומד/ת בזה יותר. כאן בדיוק כאן נדרשת היכולת לראות את המטרה העתידית שאתם מייחלים אליה בכדי להוביל את את השינוי ממקום אחראי ולא אימפולסיבי ותגובתי. היו עקביים במעשים - במיוחד בשינויים הגדולים בחיינו, הדברים לא מתרחשים בקצב שאנחנו רוצים. שינוי סביבת מגורים לאדם בגיל המבוגר ובמיוחד בהתמודדות עם בעיות זיכרון כמעט תמיד אורך זמן והוא תהליך. תגלו פניות רגשית והבינו שזה מאמץ שדורש זמן ועקביות עד שלפחות מרבית הקשיים ירגעו. תכננו ביקורים עקביים בימים ושעות תוך התחשבות בצרכים שלכם ובמקום שבו אתם נמצאים כרגע בחיים, תעזרו בניסיון של הצוות המקצועי הבית האבות, תאפשרו לעצמכם לבטוח בהם ותהיו בקשר עם גורם קבוע בבית האבות שתוכלו לפנות אליו בכל שאלה. תערבו בתהליך בני משפחה קרובים נוספים וחלקו ביניכם את זמני הביקורים ותחומי האחריות, ע"י כך שתתכננו מראש את הביקור ואיך תעבירו את הזמן איכות יחדיו או איך תכילו כעס ודרישה לחזור הביתה. תפנו את עצמכם ממשימות חשובות שדורשות ריכוז ומאמץ לאחר הביקור כדי שיהיה לכם מרחב רגשי לעצמכם לעכל את התהליך ותהיו מוכנים מראש שלא תמיד תצליחו ליישם ולחוות את מה שרציתם בביקור. התמקדו בהווה- תוך כדי סבלנות והתמסרות לשינוי העתידי. תאפשרו לעצמכם לבטוח בשינוי כדי לייצר יציבות. אותה היציבות שכל כך חשובה בזמן ההתאקלמות במקום החדש, יציבות עבור האדם הקרוב לכם ועבורכם, יציבות מול אנשי צוות המקום. תנו לשינויים את הזמן שלהם להתהוות, יגיע היום בו ההורה או קרוב שלכם יחווה את המקום מתוך שייכות וביטחון ואתם תהיו אלה שעזרתם לצלוח את זה.

תשובה על קביעת גובה ההשתתפות תתקבל עד 13 ימי עבודה ממועד קבלת כל המסמכים הנדרשים. כל אחד מהמשתתפים בתשלום יגיע ללשכת הבריאות לחתום על טופס התחייבות לתשלום חודשי לפקודת משרד הבריאות. חתימה על טופס הוראת קבע מהווה אישור לקבלת קוד אשפוז למוסד הנבחר.

במידה והמשפחה חושבת שחלה טעות בחישוב הזכאות או אינה מסכימה עם התחשיב, קיימת זכות לפנות לוועדת ערער לחישוב בחינה מחדש.

תוקף הזכאות הינו לשלושה חודשים למימוש באחד מבתי האבות.

8 - הסתגלות

ביקורים של הורה בבית אבות הוא נושא שמעסיק הרבה בני משפחה, גם אם לא מדברים עליו מספיק. המחשבות והרגשות סביב תדירות הביקורים ומשך הביקור הוא נושא טעון ודורש התארגנות מחדש. הסתגלות לסביבת מגורים חדשה נדרשת לא רק לדייר החדש, אלא גם לבני משפחתו, המפגש בסביבתו החדשה של ההורה מפגיש את בני משפחתו עם תחושה מסוג אנונימיות לעומת שייכות, המזוהה בביקור הורה שהיה גר בביתו, שלרוב היה גם בית מזיכרונות הילדות. המציאות החדשה בה הילדים פוגשים את ההורה במרחב שהוא משותף לעוד אנשים שאינם מוכרים מביאה לצורך בניית יחסי תקשורת ובילוי הזמן המשותף ליצירת תחושת פרטיות הרצויה. כשהמצב הבריאותי או/ו הקוגניטיבי של ההורה לא מאפשר תקשורת או תגובה קוהרנטית, בני משפחה לא תמיד יודעים איך להתנהל בתוך המצב הזה ומתוך התמודדות הטבעית; יברחו לטלפון, לשיחות עם אנשי הצוות-בתקווה למצוא אצלם תשובה או יישבו בחוסר נוחות מתי הזמן הנכון כבר ללכת. מצבים אלו יכולים לעלות תסכול רב, פחדים ובעיקר תחושת חוסר אונים אשר עלולים להפוך לדימוי שלילי והימנעות מלבוא. אז כמה פעמים מומלץ לבקר ומה המשך הביקור שנשארים? אלו שאלות שמהם חשוב להשתחרר כליל. עצם החיפוש אחר "הנורמות" לתדירות ומשך הביקורים מייצר השוואה ושיפוטיות בין אם כלפי עצמנו ובין אם ביחס לשאר בני המשפחה. האישורים מול התבניות מה מקובל או מה מצופה, רק מחזקים את הפער בין מה היינו מייחלים שיהיה לבין מה שקורה בפועל ואת התפיסה שאנחנו או אחרים לא מספיק... לחלופין, התבוננות על הנושא מתוך קבלה והבנה שלכל אחד יש את המסע שלו והדרך התמודדות האישית עם הזדקנות וחולי של ההורה. במה ניתן ומומלץ להיעזר כדי שהביקורים יהיו יותר מחזקים ? מומלץ לא להכניס ימי ביקורים לתוך לוז נוקשה של ימים ושעות בהם אני נוסע לבית אבות, אלא להגיע להורה לבקר מתוך הקשבה לפניות הרגשית שלכם באותו היום או באותה נקודת זמן ביום. לא בכל יום אנחנו מסוגלים להכיל או לתת מעצמנו כמו שהיינו רוצים וכשאנחנו כן, המפגש יעבור בהרבה יותר נחת רוח וסיפוק הדדי. מיקום, מומלץ להעביר את הזמן בטיול מחוץ למחלקה במידה ומתאפשר, צאו יחד להליכה ברגל או בעזרת כיסא הגלגלים מסביב למבנה זו הזדמנות לגירויים חדשים והתאווררות משגרת היום, לנגישות וזמינות תנסו להתאים ביקורים לשעות בהם יש שמש נעימה ו/או בשעות שבהם אין פעילות עם הדיירים. תקשורת, בשיחות תנסו יותר לשתף על עצמכם, על חייכם, על מחשבות, התלבטויות ופחות למרכז את השיח סביב הבריאות והתפקוד של ההורה בבית אבות, התחושה שמשתפים את ההורה בגיל המבוגר, שואלים את דעתו או מבקשים את עצתו נותנת תחושת משמעות ומחזקת את חווית ההורה. תנצרו את הרגעים האלה שאתם יכולים לשתף על ליבכם את אמא או את אבא גם אם נראה לכם שהם כבר פחות אתכם ... תקשורת לא מילולית, המגע מדבר ללא מילים. קחו קרם ידיים או שמן עיסוי עם ריח נוכח ועיסו את ידיהם. חיבור דרך הידיים יעשה את שלו. האזנה באוזניות מתוך פלייליסט שמחבר אתכם למוזיקה משותפת מהעבר, שבו באוויר הפתוח ופשוט תהנו מהאזנה ללא מילים או פרשנויות. מאחלת לכם זמן איכות-ילד הורה מתוך תפיסה קיומית ללא תלות במיקום, באורך או בעשייה מוגדרת. שלכם כתמיד, מריה כץ

תשובה על קביעת גובה ההשתתפות תתקבל עד 13 ימי עבודה ממועד קבלת כל המסמכים הנדרשים. כל אחד מהמשתתפים בתשלום יגיע ללשכת הבריאות לחתום על טופס התחייבות לתשלום חודשי לפקודת משרד הבריאות. חתימה על טופס הוראת קבע מהווה אישור לקבלת קוד אשפוז למוסד הנבחר.

במידה והמשפחה חושבת שחלה טעות בחישוב הזכאות או אינה מסכימה עם התחשיב, קיימת זכות לפנות לוועדת ערער לחישוב בחינה מחדש.

תוקף הזכאות הינו לשלושה חודשים למימוש באחד מבתי האבות.

פייסבוק
וואטצאפ
מייל